kiírták a közbeszerzést

2021.09.16. 09:46

Korszerűsíteni fogják a hadházi közvilágítást

Lecserélnék a lámpatestek javát a hajdútelepülésen.

Hadházon jelenleg 1616 lámpatest van | Illusztráció: MW-archív

Fotó: Imre György

Az önkormányzat kivitelezőt keres a közvilágítás korszerűsítésére, karbantartására, mivel Hajdúhadházon elavultak a meglévő közvilágítási lámpatestek, így ez magas üzemeltetési költséget jelent a település számára.

A szeptember 8-i Közbeszerzési Értesítő szerint az ajánlattevőnek saját költségén kell a közvilágítási rendszerhez beszerezni az eszközöket, valamint korszerűsíteni, a kiadott terv szerinti mértékben bővíteni azt, majd a nyertes pályázó a rendszert bérbe adja az önkormányzatnak.

A településen jelenleg 1616 lámpatest van; ezek közül 1577-et elbontatnának, mindössze 39-et tartanának meg. Jelenleg a meglévő oszlopokon üzemelő lámpatestek egy része nem a megvilágítandó területeket világítja, ezért a közvilágítás sok helyen nem teljesíti az elvárt megvilágítási értéket. Mivel a lebontandó lámpatestek az önkormányzat tulajdonában vannak, ezért az ajánlattevőnek vállalnia kell, hogy azok további sorsáról gondoskodik, betartja a veszélyes hulladéktárolásra, szállításra és leadásra vonatkozó előírásokat.

Hadházon jelenleg 1616 lámpatest van | Illusztráció: MW-archív

Bérleti és üzemeltetési díjjal

Ezenfelül az ajánlatba minden ajánlattevőnek be kell építenie a tervezés díját, amire az önkormányzat szerződést kötött; ez bruttó 6,1 millió forint. Az önkormányzat sikeres szerződéskötés után bérleti és üzemeltetési díjat fog fizetni; ennek fedezete az energia- és egyéb közvilágítással kapcsolatos költségmegtakarítás. Emiatt az elvárt beépített teljesítménycsökkenés mértéke legalább 53 százalék. A beruházás nagyságára tekintettel a szerződés 180 hónapos felmondási tilalommal védett.

A kiírás szerinti projektre szeptember 17-ig lehet pályázni.

FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában