Üléseztek a képviselők

2021.08.12. 15:04

Pályázatok beadásáról is született döntés Létavértesen

Rendkívüli ülést tartott a kisváros önkormányzati képviselő-testülete a napokban.

Fotó: Kővári Krisztián / Városháza

Korábbi terveikhez visszatérve pályázatot nyújtanak be egy települést elkerülő önkormányzati külterületi út szilárd burkolattal történő ellátására. A mintegy két kilométeres szakasz megépítését a Vidékfejlesztési program keretében, a kedvezőbbé vált önrész miatt kívánja megvalósítani az önkormányzat. A kerülőút részben mentesíti a város útjait az áthaladó forgalomtól és a mezőgazdasági gépektől, illetve az érintett gazdálkodók számára is könnyebb lesz a termőföldjük megközelítése.

A zártkerti programban Létavértes vezetése szeretné továbbfejleszteni az önkormányzati tulajdonban lévő Kossuth kerti Tájház kínálta lehetőségeket. A meglévő pajta, pince és filagória, valamint a közelmúltban telepített gyümölcsös a szőlőművelés eszközeinek bemutatója mellett több szabadidős program helyszíne. Ezek közé tartozik például a szüreti nap, a közösségi találkozók, valamint a Létai Levendulás ki­egészítő programjai. Az Agrár­minisztérium pályázatában két fődűlő megújítását, beton­oszlopos vadháló kiépítését, szélesebb bejárati kapuk felállítását, illetve a parkolóterület bővítését szeretnék.

Szó volt az önkormányzati és a lakossági tulajdonban lévő ingatlanokban az augusztus elsejei égiháború során keletkezett viharkárokról is. Az önkormányzati hivatal a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresése alapján fotódokumentációkkal gyűjti azokat az ingatlanokban keletkezett káreseteket, ahol a tulajdonos nem rendelkezik biztosítással. Ezek a bejelentések azonban nem jelentenek kártalanításra való automatikus jogosultságot.

Turóczi Barnabás

A borítóképen: Bertóthyné Csige Tünde jegyző és Menyhárt Károly polgármester az ülésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában