„Látvány, élmény, fieszta”

2021.08.13. 12:34

Borítsa virág Debrecen minél több pontját, egész évben!

Ezt is hirdeti az Ifiház különleges karneváli kavalkádja, a Virágudvar.

Fotó: Kiss Annamarie

– Üde színfoltja a virágkarneváli forgatagnak a DEMKI Ifjúsági Ház által rendezett Virágudvar – hangsúlyozta Puskás István debreceni alpolgármester az augusztus 19-i kavalkád pénteki programismertető sajtótájékoztatóján.

A városatya megfogalmazása szerint itt ez nemcsak egy esemény, hanem az intézmény udvara is átlényegül. Ez jól tükrözi azt a szemléletet és jövőbeni törekvést, hogy ne csak kocsik vonuljanak a városban a fesztiválon, hanem lehetőleg a megyeszékhely minél több részét borítsák színes virágok. Szándék ugyanakkor az is, hogy a várost az ünnepi időszakon kívül is minél több ideig díszítsék virágok. Ezt a DEMKI már most is tökéletesen megvalósítja – húzta alá az alpolgármester, rámutatva arra is, hogy az intézmény kezdeményezése példaértékű, hiszen jó programok zajlanak itt, egy igazán kellemes környezetben.

Halázs D. János és Puskás István | Fotó: Kiss Annamarie

Halász D. János, a DEMKI igazgatója a pénteki sajtótájékoztatón egyebek mellett közölte: a 2021-es Virágudvar szlogenje a „Látvány, élmény, fieszta”. A dekorációkat főként a DEMKI munkatársai készítették, és elmondható, hogy már maga az alkotás is csodálatos élmény volt számukra. Mint megtudtuk, ezúttal is lesznek újdonságok, például az, hogy hangfoglalós énekesek is fellépnek, valamint visszatér az utcazenei fesztivál egyik közönségkedvence is, a nagyváradi Rius and Band zenekar is. Ugyanakkor a debreceni Rocksuli produkciója, a Magyarock is hallható lesz, amely a hazai könnyűzenei termés legjavával szórakoztatja majd a karneváli terasszá varázsolt ünnep közönségét.

Fotó: Kiss Annamarie

A Napló kérdésére Halász D. János azt is elmondta, hogy a Virágudvar programjai ingyenesen látogathatók augusztus 19-én 16 és 22 óra között a Simonffy utcai intézményben. Ugyanott, 15.30 órától a Botanica Historica by Természettár kiállítás megnyitója várja az ünneplőket. A nap eseményei ide kattintva megtekinthetők.

Vass Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában