egyház

2021.07.26. 12:08

Templombúcsúra várták a híveket Tégláson

Az ünnepi alkalmon számot adtak a görögkatolikus közösség eredményeiről is.

Fotó: Kerekes-Bíró Éva

Zsúfolásig megtelt a 24 évvel ezelőtt, Szent Illés nevére felszentelt görögkatolikus templom vasárnap délelőtt Tégláson. Az igehirdetés központi gondolata a közösség erejére, a gyülekezet prófétisztikus elhívására fókuszált.

– A templom védőszentje földi életében még nem láthatta meg az Urat, mégis hitt az igében, és hirdette az isteni igazságot és szeretetet: ez minden gyülekezet számára ma is élő üzenet – hangsúlyozta dr. Seszták István hajdúdorogi főhelynök.

A templombúcsú szertartása több közösségi eszköz szentelésével bővült az idén. A házi segítségnyújtás támogatására kerékpárokat vásároltak, továbbá felszentelték a pályázati támogatásból beszerzett 11 napelemet, és egy kisbuszt, ami hozzájárul az idősek templomba jutásához és az egyházi programok könnyebb eléréséhez.

Az egyházközség gyermek és ifjúsági közösségépítését segítette a közelmúltban szervezett tábor, ami 43 fővel, többek között kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral, népi játékokkal, vetélkedőkkel tette színessé a hittanos gyermekek napjait. A tábori program minden reggel a templomban szentliturgia végzésével kezdődött, a résztvevők így készültek az idei budapesti pápalátogatással egybekötött Eucharisztikus Világkongresszusra, a tábor lelki mottóját is ez határozta meg: „Egy közösségben Jézus Krisztussal”.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, ami kötetlen közösségi együttlétre adott alkalmat minden résztvevőnek.

Kerekes-Bíró Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában