Komplex felújítás

2021.06.04. 12:00

Több mint félmilliárd forintért fejlesztik a Károlyi utcai bölcsödét

Hőszigetelnek és új nyílászárókat is beépítenek az intézményben.

Forrás: Molnár Péter

A helyi Bihar Generál Kft. végzi a Károlyi Mihály utcai bölcsőde fejlesztését nettó 509 millió forintért. A május 31-i Közbeszerzési Értesítő közleménye szerint a földszintes, 12 csoportszobás intézmény komplex felújításon esik át, továbbá akadálymentesítik az épületet és annak környékét.

Az energiahatékonyság növelése érdekében hőszigetelik a homlokzatot és a tetőt, új külső nyílászárókat építenek be, és napelemes rendszert telepítenek.

Az intézményben lévő padló- és falburkolatokat, belső nyílászárókat felújítják, emellett az udvaron összesen hat homokozót hoznak létre, amelyeket napvitorlával árnyékolnak. Jelenleg 4 mászóka, 5 híddal ellátott mászóka és 6 kis ház található az óvoda udvarán. Az épülethez alkalmazott építőanyagok és szerkezetkialakítások nagy része mára elöregedettnek és elavultnak mondható, így a feladataikat nem képesek maradéktalanul ellátni.

Emiatt ezeket korszerűsítik a mai hatályos szabványoknak és jogszabályoknak megfelelő rétegrendi szerkezetkialakítással. Megtudtuk mindemellett azt is, hogy beruházás eredményeként akadálymentes mosdókat hoznak lére, valamint rámpákat helyeznek el. A munkáról szóló vállalkozási szerződést május 21-én írták alá.

FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában