Olvasói levél

2021.05.11. 12:46

Tombol a tócóskerti tavasz a társasházak tövében

A néhány négyzetméteres kiskertek dúskálnak a szebbnél szebb virágokban.

Fotó: olvasónktól

Olvasónk a Tócóskertben kerékpározva arra lett figyelmes, hogy egyre több virág díszíti a társasházak körüli kiskerteket. Bár a háztömbök között, a négy- és tízemeletes épületek tövében arányaiban kevés, csupán néhány négyzetméternyi zöld felület található, ez éppen elegendő annak a néhány lelkes lakónak, akik környezetük szépítésén fáradoznak. Mint megtudtuk, a kezdeményezés egy helyi lakos nevéhez fűződik, és mára sokak szívét elnyerte. Azóta összefogott több idősebb úr és nyugdíjas hölgy, akik féltő gonddal ápolják és nevelik a kiültetett növényeket. A kiskerteket egyik-másik helyen apró kerítés védelmezi.

- Azt vettem észre, hogy néhány éve még egyetlen kiskert sem volt a környékünkön, most viszont a környező utcákban tavaly óta elszaporodtak a bejárat melletti virágágyások – jegyezte meg olvasónk. Hozzátette: – Egyszerűen csodálatos, amit alkottak! Öröm sétálni a környéken, mindig van valami újabb csodálnivaló. Szükség van az ilyen szépségre, összefogásra, ami melegséggel tölti el az arra járók szívét. Több kedvesség, odafigyelés és jó szándék kell a világba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában