Gyereknap

2021.05.31. 19:00

Krumpli a láb között, ugrálóvár az udvaron

A gyerekekről szólt minden május utolsó hétvégéjén Újirázon.

Forrás: B. Kiss Andrea

Szombaton a ballagó ovisokat búcsúztatták az óvónénik, a szülők és a megjelent vendégek. Vasárnap pedig gyermeknapi rendezvényre várták az apróságokat, nagyobbacskákat és hozzátartozóikat a szervezők. Az önkormányzat udvarán ugrálóvár és egyéb szabadtéri játéklehetőség kínált önfeledt szórakozást minden résztvevőnek. Az akadályversenyt pedig nem csak a gyerekek, de a felnőttek is élvezték.

A falu különböző területén helyeztek el négy állomást, amelyeken ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a három nagy csapatnak. Kiderült, ki tudja úgy elvinni a tojást kanálban, hogy ne sérüljön meg; ki tudja a csőből kiguruló mogyorót egy csapással feltörni; ki tud legtöbb halacskát kifogni és ki tudja a krumplit legügyesebben a lába közé szorítva elvinni a célig. Az eredményhirdetésen jutalom is járt a versenyzőknek, majd minden résztvevő közösen fogyasztotta el az ebédet. A kellemes hangulatú rendezvénynek még az időjárás is kedvezett, így csak a legvégén eredt el egy heves zápor, amikor már mindenki hazafelé tartott.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában