Önkéntesek akcióban

2021.05.15. 12:53

Bibliai idézet is került a Nagyállomás frissen festett lépcsőire

Idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg Szeretethíd programját a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Fotó: Matey István

A szervezet debreceni tagjai a Nagyállomás lépcsőinek lefestését vállalták, így szombaton délelőtt számtalan önkéntes érkezett a vasútállomásra, hogy a szeretet himnuszának – Pál apostol első levele a korintusiakhoz, 13. fejezet – sorai felkerüljenek a lépcsőfokokra, a másik oldalon pedig helyi kötődésű írók, költők neveit örökítették meg.

Az önkéntes program idehaza és határainkon túl egyaránt több ezer embert mozgat meg évente. A járványhelyzet ellenére idén közel 9 ezer regisztráló jelezte, hogy szeretne valamit tenni környezetéért május harmadik hétvégéjén. Ahogyan az akció jelmondata is hirdeti: Legyetek felkiáltójellé! – vagyis mutassunk példát környezetünk számára azzal, hogy egyénileg vagy csoportosan valamilyen önkéntes szolgálatot vállalunk. Legyen szó akár a nélkülözők vagy idősek számára készített ételekről, egy templom vagy gyülekezeti intézmény kitakarításáról, felújításáról, vagy akár egy játszótér szebbé tételéről.

Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi képviselője | Fotó: Matey István

Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi képviselője elmondta, a program célja nem más, mint „hidak építése” emberek, generációk között. – Nagyon szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk kapcsolatot teremteni, összefogni és olyat tenni közösen, ami a társadalom javát szolgálja. Fontos, hogy az emberek felismerjék, az önkéntes munkának óriási szerepe van abban, hogy egy közösség élete jobb legyen – mondta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában