Az operatív törzs vezényli

2021.04.03. 12:20

Hajdú-Biharba még nem küldtek honvédségi oltóbuszt

Egy nap alatt százötven embert lehet beoltani a segítségével.

Csszr, 2021. prilis 1. Egy frfi vrakozik oltsra, hogy megkapja a Moderna koronavrus elleni vakcina els adagjt a Magyar Honvdsg oltbusznl a Komrom-Esztergom megyei Csszron 2021. prilis 1-jn. MTI/Vasvri Tams

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Munkába álltak a honvédségi oltóbuszok, elsőként a Nógrád megyei Nőtincsen indult meg a lakosság oltása múlt szombaton. A Napló a Magyar Honvédséget arról kérdezte, Hajdú-Bihar megyében várható-e az oltóbuszok megjelenése.

– Az oltóbuszok minden esetben az operatív törzs felkérése alapján, az általa megjelölt helyszíneken, jellemzően kistelepülésen végzik az adott településen regisztráltak oltását az országban éppen rendelkezésre álló és mobil oltóponton is alkalmazható vakcinákkal – tájékoztatott a honvédség. Jelenleg AstraZeneca- és Moderna-oltóanyagokat kaptak az előre meghatározott időpontokra érkező 60 év felettiek, illetve a fiatalabb, de krónikus betegséggel rendelkezők. Kérésünkre közölték, az oltóbusz állomásait minden héten jelezni fogják az operatív törzs sajtótájékoztatóin. György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője korábban elmondta, a honvédségi oltóbuszok azokon a településeken nyújtanak segítséget, ahol nincs betöltött háziorvosi praxis, vagy egyéb akadályok merültek fel az oltásra regisztráltak ellátását illetően.

A Magyar Honvédség a koronavírus elleni védekezési feladatok elősegítése érdekében 5 darab Currus Aries típusú többfunkciós, moduláris autóbuszt alakított át egészségügyi oltóállomássá. Az oltóbuszokon tízfős szakmai személyzet dolgozik, a mobil oltóállomások a helyszínre települve tervezetten napi százötven fő védőoltását végzik.

KD

Borítókép: egy férfi várakozik oltásra, hogy megkapja a Moderna koronavírus elleni vakcina első adagját a Magyar Honvédség oltóbuszánál a Komárom-Esztergom megyei Császáron 2021. április 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában