koronavírus

2021.03.12. 13:33

Stabilizálták a város működését Tégláson

A polgármester rendszeresen egyeztet az intézményvezetőkkel a működésről, a felvetődő kérdésekről.

Fotó: Kerekes-Bíró Éva

A rendelkezéseknek megfelelően Tégláson is ügyeleti ellátással működik az iskola, de nagyon kevesen igénylik. Azoknak a családoknak, akiknek technikai eszköz hiányuk van, az iskola biztosít tabletet. Szülői nyilatkozattal óvodai ügyeletet kérők száma egyre növekszik. A bölcsőde nem zárt be, de a járvány elleni eredményes védekezés miatt a szülők csak a legszükségesebb esetekben veszik igénybe ezt az ellátást. A városi konyha továbbra is működik, és biztosítja az étkezési ellátást minden területen, a gyermekintézményekben sokan kérik az ebédet. A szociális gondozási központban az idősek ellátása folyamatos, a szépkorúaknak az ebédet házhoz szállítják. A nappali ellátás, a járványügyi szabályok betartása mellett, részlegesen működik. Stabilan tudnak gondoskodni a házi segítségnyújtásban résztvevőkről, védőfelszerelésbe öltözve végzik az ellátást a munkatársak. Továbbra is segítenek a gyógyszer felíratásban, kiváltásban, bevásárlásban.

Polgárőrök kulcsszerepben

A városban működő polgárőr szervezet segít a logisztikában, ha szükség van rá, oltópontra kísérik a rászorulót, gyógyszert kiváltják és bevásárolnak, különösen figyelnek az idősekre, a tűzifára szorulóknak házhoz viszik és bepakolják a felhasogatott tüzelőt. A könyvtárban a „Kopogtass egy könyvért” olvasói szolgálatot felfüggesztették, a személyes kapcsolatot feltételező kiszolgálásokat most nem teljesítik, azonban az online információadás, kutatáshoz e-mailben digitálisan küldött anyaggyűjtés most is zajlik. A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, online, e-mailben és telefonon van lehetőség ügyintézésre. A halaszthatatlan, személyes megjelenést feltétlenül igénylő esetekben előre egyeztetett időpontban, a járványügyi szabályok betartása mellett fogad ügyfeleket a hivatal. Minderről Szabó Csaba polgármester tájékoztatta a Naplót.

KBÉ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában