egyház

2021.03.16. 07:58

Palánki Ferenc: ne pusztán a földi életben bízzunk, hogy megússzuk ezt a járványt!

Nagyböjt negyedik vasárnapján Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyés püspök az evangélium szívében, középpontjában olvasható örömhírt osztotta meg a hívekkel a debreceni Szent Család-templomban.

20210221 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Hamvazószerdai mise: húsvéti előkészületi idő. képen: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

Fotó: MW-archív

– A nap üzenete: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” Ez kell, hogy erősítsen, bátorítson bennünket ebben a nehéz helyzetben is – fogalmazott a főpásztor. Palánki Ferenc a legutóbbi szentmisét a betegek gyógyulásáért, valamint a gyógyításban részt vevő egészségügyi dolgozókért ajánlotta fel, hogy megkapják a szükséges kegyelmet ahhoz, hogy legyen erejük, bátorságuk szolgálni a másik emberben Istent.

– A mi örömhírünk, hogy nekünk is újjá kell építeni az életünket, reményteli jövőt kell látnunk magunk előtt, mert Jézus Krisztus eljött erre a világra, és vállalta értünk a keresztáldozatot, megnyitva előttünk az örök élet kapuját. Ne pusztán a földi életben bízzunk, hogy megússzuk ezt a járványt, hanem abban, hogy elnyerjük az örök életet. Ez az igazi ünnep, a húsvétnak, a feltámadásnak az örömhíre – fogalmazott a katolikus főpásztor.

Krisztus életét kell élni

A szentleckében Szent Pál apostol azt írja, hogy a jótettekre vagyunk teremtve, küldetésünk, feladatunk van ebben a világban, amely Istentől jött, és amit Jézus Krisztusban élve érthetünk meg. A keresztény ember Krisztusban élő ember. Krisztus életét éli, nevében él, szeret, teszi a jót, vigasztal, bátorít, segíti a földön. Mint ahogyan a tartós élelmiszergyűjtés felhívásra is sokan elhozták adományaikat a szegények javára, mert jótettekre vagyunk teremtve – idézte Palánki Ferenc elmélkedését honlapján a katolikus sajtóiroda. A megyés püspök hangsúlyozta: Isten az embert nem az elképzelésünk szerint, bírói székben ítéli el. Mi fogjuk magunkat elítélni. – Azzal fogunk tehát szembesülni, hogy amit Isten felkínált nekünk: életet, világosságot, örömhírt, szeretetet, arra hogyan válaszoltunk. Befogadjuk-e a világosságot, az evangélium fényét? Ezen múlik minden – világított rá végül Palánki Ferenc.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában