Személyesen csak rendkívüli esetben

2021.03.08. 15:17

Megváltozott a hivatali ügyfélfogadás Debrecenben, itt van az összes részlet!

– A polgármesteri hivatalban veszélyhelyzeti működés lépett életbe a mai naptól – közölte a sajtó képviselőivel dr. Szekeres Antal jegyző hétfőn, a debreceni hivatal udvarán.

Fotó: Napló-archív

– Eszerint a Régi Városházán ügyfélfogadás nincs, ide csak a társ- és partnerszervezetek képviselői léphetnek be, külön egyedi, előzetes engedély alapján. Az Új Városházán az ügyfélfogadást a minimálisra korlátoztuk, ami a személyes megjelenést illeti. Vagyis egyrészt csak előzetes időpontfoglalás alapján lehet belépni, másrészt csak azok tehetik ezt meg, akiknek személyes megjelenését jogszabály kötelezővé teszi, illetve a hivatalunk korábbi döntése előírja – részletezte a debreceni főjegyző. Mint mondta,

ilyenek lehetnek elsősorban például az anyakönyvi ügyek, továbbá idézés céljából való megjelenés, vagy személyes nyilatkozat megtétele.

– Az összes többi kapcsolattartási forma működik, az ügyek intézése nem áll meg, az ehhez szükséges dolgozói létszámot a vonatkozó járványügyi védekezési szabályok betartásával biztosítjuk. Tehát lehet kapcsolatot tartani a polgármesteri hivatallal telefonon, e-mailen, postai úton, illetve elhelyeztünk a bejáratok előtt olyan gyűjtőládákat, ahova az ügyfelek az írásbeli beadványokat be tudják dobni. Azon vagyunk, hogy a működőképességet mindenképpen fenntartsuk és megőrizzük, és az ügyeket folyamatosan intézzük, még ha csökkentett üzemmódban is – hangsúlyozta Szekeres Antal.

A belépés kapcsán elmondta, természetesen a biztonsági szabályokat be kell tartani, kötelező a maszk viselése és testhőmérsékletet mérnek. – Az ügyintézőket is felkészítettük arra, hogy biztonságosan fogadják az ügyfeleket: FFP2-es maszkot és gumikesztyűt biztosítunk részükre, kézfertőtlenítőket helyeztünk el, melyek feltöltéséről napi szinten gondoskodunk, és igyekszünk a biztonságos távolságtartás körülményeit is megteremteni a hivatalon belül – tette hozzá. Megjegyezte,

a heti két nap általános ügyfélfogadás, amikor bárki felmehetett személyesen az ügyintézőkhöz, a járványhelyzet miatt nem biztosított.

SzT

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/hetfotol-uj-ugyfelfogadasi-rend-lesz-a-debreceni-polgarmesteri-hivatalban-5060458/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában