koronavírus

2021.03.29. 07:32

Már nem lehet felszállni az első ajtókon a helyközi járatokra

A Volánbusz járatain a járművezetőket kordonnal határolják el az utastértől.

20201210 Szeged A fogyatékossággal élők ezután is vehetnek buszjegyet a sofőrtől. Képen: A Mars téri buszpályaudvar helyközi járata. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: MW-archív

A Covid-19 harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb erőpróba elé állítja Magyarországot, a járvány utasaink és munkavállalóink egészségét is egyre erősebben veszélyezteti. A Volánbusz ezért rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain: a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon március 29-től egységesen felfüggeszti az első ajtós felszállást; a járművezetőket kordonnal határolja el az utastértől – olvasható a társaság weboldalán. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kifejtik, a kordonozást követően továbbra is elérhető értékesítő csatornákon – pénztárak, jegykiadó automaták, „közlekedési mobiljegy” alkalmazás és társalkalmazásai –, illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint lehet jegyet vagy bérletet vásárolni. Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban – országszerte csaknem 300 helyszínen – a mai naptól első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni. A Volánbusz közölte azt is, hogy felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőle telhetőt megtesz utasai és munkavállalói egészségének védelme, a közszolgáltatás zavartalan fenntartása érdekében. A védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felület-fertőtlenítőszert használtak fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak a társaság.

Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről – olvasható a közleményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában