szükség van rájuk

2021.03.26. 12:49

Hatalmas segítséget jelent a nehéz helyzetben a népkonyhák működése

Az önkormányzat minden nap meleg ebéddel segíti a debreceni bajbajutottakat a járvány idején.

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni István úti népkonyha-pontra látogatott el péntek délelőtt Pósán László országgyűlési képviselő és Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő. A városban harmincegy egységgel működik az ételosztás, mely napi egy adag meleg étellel segíti a rászorulókat a járványhelyzetben. Pósán László a helyszínen beszélt a szolgáltatás legfontosabb tudnivalóiról. A politikus először köszönetét fejezte ki a kormány támogatásával működő osztóhelyeken dolgozók felé, majd megjegyezte: ezen a napon csaknem hatezer adag étel készült el Debrecenben a népkonyhák részére, ebből az István úti konyhán több mint száz ember kap ebédet. – Az egyedülállóak, a karanténban lévők és sok más, nehéz élethelyzetben élő debreceni él ezzel a lehetőséggel. Debrecen tevőlegesen is gondoskodó város, ezt bizonyítja többek között a szociális rászorultság alapján igénybe vehető térítésmentes ebéd is, de reméljük, hogy a világjárvány elmúltával ha teljesen nem is múlik el az igény erre a szolgáltatásra, sokkal kevesebb embernek kell majd élnie ezzel a szükségmegoldással – fogalmazott Pósán László.

Fotó: Kiss Annamarie

Orosz Ibolya Aurélia hangsúlyozta: a többi osztóponthoz hasonlóan az István úton is a Cívis Szociális Étkezési Központ biztosítja az ellátást. – Tavaly áprilisban az önkormányzat kötött ellátási szerződést a szervezettel, melyben tízezer debreceninek elegendő ételadagot határoztak meg – idézte fel a kezdeményezés létrejöttét a politikus. Orosz Ibolya Aurélia beszélt arról is, hogy a jogosultságot a fogyatékkal élők, a hajlék nélküliek és a pszichiátriai kezelés alatt állók is megkaphatják – Az ellátás természetesen ingyenes mindazoknak, akik kérelemmel fordulnak és megadják adataikat a szolgáltató felé, a járványhelyzet miatt azonban most nem kell személyesen aláírni a szükséges papírokat. Szó volt arról is, hogy ez az ellátás jelzőrendszerként is működik a Család- és Gyermekjóléti Központ felé, hiszen minden szociális ellátóhoz hasonlóan az itt dolgozók is figyelik a bajbajutottakat. – A központ vezetőjeként nap mint nap tapasztalom ennek az együttműködésnek a fontosságát, ezért is kell megköszönnöm és elismernem a kollégáim munkáját, akik rengeteg nehéz élethelyzettel találkoznak és igyekeznek segíteni.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában