A polgármester döntései

2021.02.09. 16:00

Extrémpark épülhet a debreceni Tócóvölgyben

Az eddigi igazgatót, Somogyi-Tóth Dánielt bízta meg a Kodály Filharmónia vezetésével a 2021. május 1-től 2026. január 31-ig tartó időszakra Papp László, Debrecen polgármestere – tartalmazza a február 8-án megjelent debreceni közlöny.

20201217 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Sajtótájékoztató: Megújul, megszépül a negyvenéves Tócóvölgy. képen: dr. Papp László Debrecen polgármestere

Fotó: Napló-archív

A járványhelyzet miatt az önkormányzat közgyűlése nevében eljáró városvezető határozott arról is, hogy az önkormányzat támogatási kérelmet nyújt be az Aktív Magyarországért Program részeként az Országos Bringaprogram felhívására. Eszerint a tervezett Tócóvölgyi Extrémsport Park megvalósítása 80 millió forintba kerül, s a polgármesteri hivatal ennek felére, 40 millió forintra nyújtott be támogatási kérelmet. Kedvező megítélés esetén a város vállalja, hogy legalább öt évig üzemelteti a létesítményt, évente minimum két ingyenes programot rendez ott, és a területet bárki díjtalanul használhatja.

Döntés található a közlönyben arról is, hogy kiemelt fejlesztési terület lett a debreceni Petőfi tér. Ugyanakkor kiderül az is, hogy a város visszavonja a tervezett inkubátorházakra benyújtott támogatási kérelmét, és a támogatási szerződések megszüntetését kezdeményezi. Azt kéri azonban, hogy a felszabaduló 1 milliárd 105 millió forintot csoportosítsák át más, TOP-felhívások révén megvalósuló projektek kivitelezésére.

HBN

A borítóképen: Papp László, Debrecen polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában