videóval ❄

2021.02.01. 11:11

Egyszerűen csodaszép a hófödte belváros

Már az első napján emlékeztetett rá február, hogy van még egy hónap a télből; hétfőn Debrecen szívében is néhány centis hó hullott.

Fotó: Raffer Attila

Február elsején megérkezett Debrecenbe az idei tél talán legintenzívebb hóesése. A csapadék az egész várost fehérbe öltöztette, és a hajnali ónos esővel karöltve a tömegközlekedésben is " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=&source=gmail&ust=1612259408071000&usg=AFQjCNHgCFPTHAMm3Lv76ZXeZBcRSH6hIA">okozott kisebb fennakadásokat. A hóhelyzetet délelőtt a Kossuth téren vizsgáltuk meg, ahol az emberek a hókotrók, hoseprűk vágta csapásokon siettek mindennapi dolgukra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig tartó előrejelzése szerint a keleti határvidéken a délelőtti órákban még a kisebb havazás (lepel – 1 cm) mellett kis mennyiségű fagyott eső, ónos eső is előfordulhat (néhány tized mm), majd a déli órákra ott is havazásba vált át a halmazállapot, végül délután fokozatosan megszűnik a csapadéktevékenység.

Keddre virradó éjszaka elsősorban a délnyugati tájakon nagyobb területen képződhet (sűrű) köd, mely napközben csak fokozatosan ritkul, illetve oszlik fel. A keleti országrészben alacsonyszintű rétegfelhőzet, párásság lesz a jellemző, helyenként köd arrafelé is előfordulhat. A borult, párás, ködös területeken kisebb ónos szitálás kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában