Hírmorzsák

2021.02.02. 08:33

Baromfit és szájmaszkot osztanak a rászoruló pocsaji romáknak

Különleges felzárkóztatási programokkal is készülnek a gyermekeknek.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Majális, majd tábor a gyermekeknek

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat kulturális programokra adott be pályázatot – mondta el Menyhért Attila elnök. Újításként május elsején egy Romajális-majális rendezvényt szeretnének tartani, és amennyiben sikeres lesz a pályázatuk, meg is valósítják. Egy másik projekt is tervben van: az idén is szeretnék megszervezni mintegy negyven gyerek Nyírgyulajon való táboroztatását.

Menyhért Attila | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Zenét és táncot is tanulhatnak

Cigány néptánc, továbbá roma és magyar népdalok, gyermekdalok tanulására, közösségi vetélkedőkre, játékokra lesz lehetőségük a faluban élő gyermekeknek február közepétől június közepéig egy felzárkóztató program segítségével a Romano Glaszo Emberi Hang művészeti csoport vezetésével. Terveznek egy cigánysággal kapcsolatos Ki mit tud? vetélkedőt is. A foglalkozásra Menyhért Attila roma kisebbségi elnöknél lehet jelentkezni.

Baromfit kapnak a pocsaji romák

Konyhakertészeti és kisállattartási szociális földprogram indul, a település is nyertes pályázatot könyvelhet el ebben a kategóriában. A roma önkormányzat 800 ezer forintot nyert arra, hogy a tavasz elején – várhatóan márciusban – előnevelt csirkéket oszthat körülbelül 40 rászoruló családnak – mondta Menyhért Attila.

Maszkokat is osztanak

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából a községben ismét orvosi szájmaszkot kaphatnak azok, akik igénylik. A maszkot a helyi közösségi házban (IKSZT) lehet átvenni. Az igényelhető darabszámot az egy családban élő személyek száma határozza meg. Menyhért Attila elnök elmondta, hogy a napokban az óvodákba, iskolába, az idősek napközi otthonába és a konyhai dolgozóknak is juttatnak a szájmaszkokból.

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: Menyhért Attila elnök Molcsán Piroska intézményvezetőnek adta át az iskolában a maszkokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában