fontos fejlesztés

2021.01.18. 12:17

Sok a fiatal és a kisgyermek, ezért két bölcsőde is épül Józsán

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A megyeszékhely önkormányzata egy 96 férőhelyes, 8 csoportszobás bölcsőde építését tervezi Alsójózsán, a Platán és a Kiserdő utca találkozásánál lévő, önkormányzati tulajdonú területen. Ez a beruházás a létesítmény tervezésére irányuló közbeszerzési eljárás alatt van. Felsőjózsán, a Gönczy Pál utca 1-3. alatt ugyancsak egy 96 férőhelyes 8 csoportszobás, úgynevezett konténerbölcsőde létesítését tervezi a város. Ennek a bölcsődének már megvannak a kiviteli tervei, itt a létesítmény építését végző társaság kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás zajlik – válaszolta a Napló kérdésére a debreceni polgármesteri hivatal, hozzátéve, örülnek, hogy Józsán egyre több fiatal család, és így három év alatti kisgyermek él. Ezért fontosnak tartják, hogy bölcsődéket építsenek a városrészen.

Egy ottani olvasónk felvetésére azt is megkérdeztük, hogy a Platán és a Kiserdő utcában folyó földmunkák valóban építési telkek kialakítását szolgálják-e. A válaszból kiderül, hogy az említett helyen az önkormányzat megrendelésére a vízmű munkatársai a Platán utcán szennyvízcsatorna-építési beruházást végeztek – csatlakozás kiépítésével a Kiserdő utcán meglévő szennyvízcsatornára – majd a munkavégzést követően helyreállították a stabilizált földutat. Az is a válaszban szerepelt, hogy jelenleg nincs előkészítés alatt önkormányzati építési telkek kialakítása Alsójózsán.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában