koronavírus

2021.01.22. 12:36

Lelettel igazolható az átvészeltség

Sajtótájékoztató a Koronavírusjárványról. Az operatív törzs vezetője: Lakatos Tibor Müller Cecília országos tisztifőorvos fotóTeknős Miklós

Fotó: Magyar Nemzet-archív

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos a Hajdú-bihari Napló azon kérdésére adott választ, igazolt fertőzöttnek számít-e az oltás szempontjából az, akit magánúton teszteltek. Mint mondta, ez független az egészségügyi szolgáltató jogállásától, hiszen ők is hozzáférést kaptak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által működtetett országos szakmai információs rendszerhez.

– Az egészségügyi szolgáltatóknak kötelező feltölteniük erre a felületre az adatokat, amennyiben pozitivitást találtak. Maga a teszt alanya is kapott leletet a vizsgálat eredményéről, amivel tudja bizonyítani az átvészeltségét – tudatta Müller Cecília, aki az egyik újságírói kérdés kapcsán azt az álhírt is megcáfolta, hogy a dublőre kapta meg a vakcinát. Mint mondta, nincs dublőre, már a második oltásra is megvan már az időpontja.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában