Közgyűlés

2021.01.05. 11:30

Ingatlanügyekről és sportfeladatokról is döntött a debreceni polgármester

Az önkormányzat közszolgáltatási szerződést köt a Nemzeti Művelődési Intézettel.

Fotó: Matey István

Ingyenesen átruházza az önkormányzat mintegy négyszáz, különböző helyrajzi számon lévő – a tulajdonában álló – önkormányzati közfeladat ellátásához nem szükséges ingatlan tulajdonjogát a Magyar Állam részére közúthálózat-, illetve vasúti pályaszakasz-fejlesztéshez kapcsolódó célokra. Többek között erről is döntött Papp László polgármester a közgyűlés hatáskörében eljárva.

A polgármesteri hivatal interneten elérhető közlönye szerint ezen túl együttesen értékesít a város mintegy 90 helyrajzi számon lévő ingatlant a Magyar Állam részére, nettó 189 millió 80 ezer forint vételárért, amit a vevő 30 napon belül egy összegben köteles megfizetni az önkormányzat részére.

Átruházandó üzletrész

A városvezető döntésével a józsai Gönczy Pál Általános Iskola 4849 négyzetméter nagyságú telekrészét telek­alakítással a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye részére ingyenes hasznosításba adja közfeladat ellátása és az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása – konkrétan iskolaépítés – céljából határozatlan időtartamra. Továbbá az önkormányzati Debreceni Sportcentrum Közhasznú NKft. az MSE Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Nkft. társaságban lévő 22 százalékos üzletrészét átruházza a Debreceni Egyetem részére 660 ezer forint névértéken.

A Debreceni Vízmű Zrt. 2020–2034. évi gördülő fejlesztési tervéhez kapcsolódó módosításokat az önkormányzat a vízmű kérésére elfogadja, azzal a megkötéssel, hogy amennyiben a vízmű részéről biztosítandó forrás nem elegendő a tervezett beruházások elvégzésére, az önkormányzat a hiányzó forrást nem biztosítja – áll a nemrég megjelent polgármesteri határozatban.

Az önkormányzat közszolgáltatási szerződést köt a Nemzeti Művelődési Intézet Nkft.-vel közfeladat – kulturális közszolgáltatás elvégzésére. Előzetes kötelezettséget vállal arra, hogy 2021-ben bruttó 12 millió forintot, illetve évente forrást biztosít az intézet részére a feladatok elvégzéséhez. Amelyek – a szerződés szerint – többek között iskolarendszeren kívüli tanfolyamok, népfőiskolai programok, Debrecen és vonzáskörzete kulturális értékeinek bemutatása a Kárpát-medencében, közösségi és kreatív gazdaságot fejlesztő programok. A szerződés januárban lép életbe, és határozatlan időre szól.

Szőke Tímea

Borítókép: A Gönczy Pál Általános Iskola telekrészét iskolaépítés céljából kapja meg a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában