távol a családtól

2021.01.25. 17:55

A lakók szerint nem kalitkában, hanem biztonságban élnek

Egyszerre megható és megmosolyogtató videóban üzennek egy idősotthon lakói a szeretteiknek.

Fotó: Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona

Az elmúlt egy év mindannyiunk számára nagyon nehéz időszak volt. Ugyanúgy megviselte a gyerekeket, a felnőtteket a koronavírus-járvány berobbanása, mint az idősebb korosztályt. A nehéz pillanatokban a családtagok, a barátok összefognak, együtt vannak, találkoznak, viszont a jelen helyzetben pontosan ezeket az érintkezéseket kell elkerülnünk.

A Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona (BNIO) lakói már hónapok óta nem találkozhatnak személyesen szeretteikkel. Máshogyan nem, csupán telefonon tudják tartani a kapcsolatot, valamint csomagot fogadhatnak, amit napokkal később kapnak meg, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek. Nagyon nehéz számukra a mostani korszak, de kitartanak, nagyon erősek, és ugyanerre ösztönzik a szeretteiket is.

Margit néni és Esztike néni | Fotó: Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona

Újra együtt

Az idősotthon lakóinak többsége megható videóüzenetben adta szerettei tudtára, hogy jól van, és már nagyon várja, hogy újra láthassa, megölelje gyermekeit, unokáit. Az otthon saját közösségi oldalán megtekinthető a néhány perces videó, amely egyszerre megmosolyogtat és könnyeket csal a szembe.

Természetesen egytől egyig elmondják, mennyire hiányoznak az otthoniak, valamint jó egészséget kívánnak ők is mindnyájunknak. Megnyugtatják a rokonokat: miattuk bizony nem kell aggódni; az lehet, hogy már idősek, de nem betegek, jól érzik magukat. Sokat gondolnak a gyermekeikre, unokáikra és persze a hazai falatokra. Valaki még azt is megjegyzi, mit szeretne a következő beküldött csomagban látni.

A két Margit néni | Fotó: Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona

Integetés közben nemcsak a saját állapotukról beszélnek, hanem arra kérik a családtagjaikat, vigyázzanak magukra, és ne miattuk idegeskedjenek. Nagyon jó helyen vannak; igaz, nem hagyhatják el az idősek otthonát, de úgy érzik, bent biztonságban vannak, és most ez a legfontosabb. Nagyon szeretnék már látni a szeretteiket, mindig rájuk gondolnak, miattuk tartanak ki, és bíznak benne, hamarosan találkozhatnak. Huszonegy hete, hogy bezárult számukra a „világ”, ők mégis vidámak, együtt kártyáznak, trécselnek, és várják, hogy egyszer szeretteik karjaiban ébredhessenek.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában