minden segítség számít

2020.12.23. 18:03

Rászoruló családokat lepett meg a DEKOM

Egyebek mellett élelmiszereket, ruhákat és játékokat vitt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja rászoruló családoknak szerdán.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) Karácsonyi meglepetés címén több, Debrecen környéki tanyavilágban élő családot látogatott meg az ünnepek előtt.

- Már 15 éve foglalkozunk a rászoruló, tanyákon élő rászorulókkal a DEKOM csapatával, az ünnepi időszak előtt pedig még fontosabbnak találjuk a támogatásukat. A jelenlegi akció keretében többek között élelmiszert, takarókat, ruhát, gyógyszereket és meleg ételt vittünk a rászoruló családoknak, így biztosan lesz ajándék a fa alatt és finom falatok az ünnepi asztalon – mondta el lapunknak Késmárky András a DEKOM vezetője.

Fotó: Kiss Annamarie

- A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel az orvosi ellátást, illetve a kapcsolódó vizsgálatokat csak sürgősségi beavatkozás formájában biztosítjuk, hiszen most minden járványügyi intézkedést be kell tartanunk. Amit viszont mindenképpen biztosítunk a családoknak, hogy aki szeretné, megkaphatja az influenza elleni védőoltásokat – tette hozzá.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja a Debreceni Egyetem karitatív szervezete, amelyet az intézmény Magyarországon és Európában is egyedülálló módon működtet.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában