Advent

2020.12.17. 18:27

Mindenkihez eljut a betlehemi láng

A szeretet lángja a szívekben ég, így kiolthatatlan.

Fotó: Kovács Péter

A cívisvárosba érkezett a betlehemi láng, melyet Turányi Szilárd, a Magyar Cserkészszövetség IX. Észak-Alföldi Kerületének elnöke adott tovább a megjelenteknek.

„Ezt a szeretetet és békességet szimbolizáló lángot különösen ajánlom most azoknak, akik életekért küzdenek az egészségügy területén”

– fogadta a lángot Papp László, Debrecen polgármestere csütörtök este.

– Sokszor az is elég a megnyugváshoz, hogy lássuk a következő lépést, ebben pedig segít ez a mécses – osztotta meg gondolatait Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. – Ez a szeretet lángja, amely a szívünkben ég, így nem tudja kioltani semmi – vette át a lángot Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája. – Egy gyertya feláldozza magát azzal, hogy elég, de fényt, világosságot és meleget sugároz. Áldozat nélkül nincs szeretet, de ez az egyetlen, ami boldoggá teszi az emberiség életét – mondta Palánki Ferenc, Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke. A láng eljutott Asztalos Richárd evangélikus lelkészhez, Bereczki Lajoshoz, a Baptista Teológiai Akadémia rektorhelyetteséhez, valamint Sipos Barnabás ortodox parókushoz is. Az egyházi képviselők felhívták a figyelmet arra, karácsonyhoz közeledve a szeretet lángja még erősebben lobog.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában