élet a Pacsi Kutyamenhelyen

2020.12.14. 14:38

Mindegyik kutya szerető gazdát, családot érdemelne

Egy menhelyről befogadott állat hálásabb, mint egy vásárolt eb, hiszen neki ajándék a család.

Fotó: Pacsi Kutyamenhely-archív

A Pacsi Kutyamenhelynek novemberben a Magyarországról érkezett összes bevétele 206,953 forint, az angol területekről kapott összeg 513,150 forint, a németektől pedig 305,548 forint volt.

„Azt gondolom, hogy az adományozás összegét decemberben is meg fogjuk ugrani, 20 százalékos növekedésre számítunk a karácsonyi időszak miatt. Tapasztalataink alapján az ünnepek előtt mindig több tárgyi adomány érkezik, mint pénzbeli”

– mondta Glázer Klaudia, a Pacsi Kutyamenhely elnöke.

– Elnyertünk egy pályázatot, melynek köszönhetően bővíteni fogjuk a főépületet, ahol lesz egy raktár és egy hűtőhelyiség, a mostani – e funkciókat szolgáló – rész átalakul a bent tartható kutyák részére. Több kis testű, beteg és idősebb állatot fogunk tudni ellátni, ami azért fontos, mert nem tudom, mikor vettünk magunkhoz utoljára egészséges kutyát, úgy, hogy nagyjából 400 eb fordult meg a kezeink között idén – folytatta. – Hetente több mint öt kóbor négylábút fogadunk be, nincs egyetlen üres napunk sem. Az embereknek meg kell érteni, hogy az állatkínzás nem csupán az, mikor szándékosan bántanak egy kutyát, hanem az elhanyagolás is. Azt gondolom, felesleges az utcára dobott kutyák gazdáját megkeresni, hisz aki ezt tette egy ebbel, nem érdemli meg, hogy visszakapja azt – tette hozzá.

Fotó: Pacsi Kutyamenhely-archív

– A gyűjtéseink csupán a kiadásainkat fedezik. A befogadott bull típusú kutyáink tartása megkívánja azt, hogy egy kennelben egy négylábú legyen – emelte ki Glázer Klaudia. – Nemcsak befogadjuk az utcára dobott lelkeket, hanem foglalkozunk is velük, mivel van olyan, amelyik az egész életét nálunk éli le. Minden lakónkat etetni kell, naponta többször is, takarítani a helyüket, és ha szükséges, állatorvoshoz vinni őket. Továbbá a hozzánk kerülésük után rögtön ivartalaníttatjuk őket.

„Nincs szabadnapunk, nincs hétvégénk, de ők igazán hálásak azért, amit értük teszünk.”

Vannak olyan ebek is, amelyeknél már most látható, hogy véglegesen a gondozásunk alatt kell, hogy maradjanak, mert nem adhatók örökbe – osztotta meg lapunkkal.

– Sokszor azon gondolkozom, hogy honnan érkezik ennyi kutya. A kutyasétáltatási tilalmat karácsonykor megpróbálja a menhely enyhíteni, hogy néhány rendszeresen járó önkéntes tudjon találkozni az állatokkal – tette hozzá a menhely elnöke.

Virtuálisan bármelyik ebnek a gazdái lehetünk

A Pacsi Kutyamenhely virtuális örökbefogadási programjában lehetőségünk van támogatni egy vagy több ebet. – Virtuális örökbefogadással bármelyik lakónk gazdájává válhat egy támogató. Többségében a nem vagy nehezen gazdásítható négylábúakat szoktuk ajánlani az érdeklődőknek, hiszen annak nincs értelme, hogy valaki „örökbe fogad” egy kutyát, aki egy hét múlva ténylegesen gazdisodik. Van egy ebünk, akit egy pincében találtunk, éheztetve, megcsonkítva, neki már minden országban van virtuális gazdája – mondta Glázer Klaudia, a Pacsi Kutyamenhely elnöke.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában