sokan csatlakoznak

2020.12.11. 16:23

Megalakult a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezete a Schaeffler debreceni vállalatánál

A Debreceni Csapágygyártók Szakszervezete a Kollektív Szerződés előkészítő tárgyalásait lezárta.

Fotó: Schaeffler

Kialakult a dokumentum szerkezete, és a tárgyköréhez – így a mindenkori szakszervezet és a munkáltató közötti megállapodáshoz – kötött témák is meghatározásra kerültek. A dokumentumot a Schaeffler irányelveknek megfelelően az igazgatótanács is jóváhagyta. A Kollektív szerződés aláírására december 10-én került sor – írja közleményében a Schaeffler.

A szakszervezet számára a működéshez szükséges irodahelyiséget a munkáltató a telephelyén biztosítja.

„Örömünkre szolgál, hogy a független szakszervezetünk taglétszáma folyamatosan növekszik, már elértük a 322 főt. Ez azt jelenti, sokak számára nyilvánvaló, hogy napjainkban a szakszervezet egy olyan eszköz, amely lehetőséget ad számunkra, hogy közös összefogással javítani tudjunk a munkahelyi, -bér, és egyéb helyzetünkön. Első eredményként sikerült egy soron kívüli bérkompenzációban megállapodnunk, amely a szerződés aláírásával párhuzamosan lép hatályba. Második lépésben pedig megkezdjük a cég történetének első kollektív bértárgyalását, melyben már megkezdtük az előzetes egyeztetéseket, és terveink szerint 2021 március 31-ig lezárjuk a tárgyalásokat” – mondta Kovács László szakszervezeti elnök.

„Fenntarthatóságunk szempontjából elengedhetetlen, hogy a munkajogi kérdéseket keretbe foglaljuk és hosszú távon biztonságot tudjunk garantálni munkavállalóinknak. Ehhez elengedhetetlen egy általuk kiválasztott szakszervezet, amely az ő érdekeiket képviseli. A bértárgyalások során nagy segítségünkre van a közelmúltban a teljes munkavállalói közösségünket megmozgató Vision 2025 projektünk. Rengeteg munkavállalói visszajelzést kaptunk, melyet mostantól minden vonatkozó döntésünkbe beépítünk” – hangsúlyozza Szabó Péter, a Schaeffler debreceni igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában