Köszönetüket fejezték ki

2020.12.09. 17:00

Házi készítésű süteménnyel édesítették a kórházi dolgozók hétköznapját a kézis lányok

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Covid-osztályán dolgozók részére adtak át süteményadományt a Debreceni Karitatív Testület és a DVSC Shaeffler csapatának játékosai szerdán délután.

MP

Fotó: Molnár Péter

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője kiemelte: az elmúlt években többször megmutatta a DVSC kézilabda csapata, hogy fontos számára a társadalmi szerepvállalás. – Nagyon szívesen csatlakozunk kezdeményezesekhez, most a Debreceni Karitatív Testülettel összefogva leptük meg a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház dolgozóit egy kis süteménnyel, amit a felnőtt csapat tagjai, valamint az akadémisták maguk készítettek – mondta.

Súlyosabb a helyzet

Széles Diána a DVSC Shaeffler csapat és a Debreceni Karitatív Testület együttműködéseire emlékeztetett. – Örömmel fogadjuk a DVSC Shaeffler támogatását, hiszen a

„sportolóink olyan ikonjai a városnak, akik példát mutathatnak tetteikkel.”

Korábban a mellrák elleni kampányunkban, vagy a karácsonyi szeretetdoboz gyűjtőakciónkban is részt vállaltak – mondta. Debrecen alpolgármestere arról is beszélt, hogy szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a járvány második hulláma sokkal súlyosabb, mint az első volt, a kórházak rendkívül terheltek. – Tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámának idején jellemző volt a kórházi dolgozók támogatása, sok szervezet, szolgáltató köszönte meg adománnyal a munkájukat. Az itt dolgozók jelenleg is, nap, mint nap a saját egészségüket kockáztatva gyógyítják a Covid-betegeket. Apró gesztusokkal sokat tehetünk az egészségügyi dolgozók hétköznapjainak boldogabbá tételében – mondta.

Fotó: Molnár Péter

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke hozzátette: egy hónapja, november elején indította el a testület a kezdeményezést, amellyel a Kenézy Gyula Kórház dolgozóit támogatják. – A járványhelyzetben nagyon sokat tesznek értünk az itt dolgozók, és

„szeretnénk feledtetni azt a sok nehézséget, amivel küzdenek a koronavírus-járvány elleni harcban.”

Ide került most Debrecen szíve, mert talán itt van rá a legnagyobb szükség – fűzte hozzá.

Ebben az évben ugyan nincsen kint a debreceni főtéren az Add tovább házikó, de a tapasztalatok arról árulkodnak, hogy az, aki segíteni szeretne, az megtalálja az utat a testület felé.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában