advent

2020.12.20. 16:15

Fülöpről érkezett a betlehemi láng Nyíracsádra

December 18-án a nyírségi településen gyűltek össze a Ligetalja-Gúth Idegenforgalmi Egyesület tagtelepüléseinek polgármesterei, az egyesület képviselői, hogy szétoszthassák egymás között a betlehemi lángot, és elvigyék azt saját településükre.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ebben az évben Hutóczki Péter, Fülöp község polgármestere hozta a lángot Mezőkeresztúrról, majd Erdei Istvánné egyesületi elnök kérésére Nyíracsádon adta tovább a tagtelepülések polgármestereinek, az egyesület képviselőinek, akik lángra lobbantották saját mécsesüket, s vitték haza a béke, a szeretet lángját településükre, otthonukba. Nyíradonyból Tasó Béla, Nyírábrányból Nagy Lajos, Nyírmártonfalváról Filemon Mihály polgármester, Nyíracsádról Eiben Tamás római katolikus plébános, egyesületi tag vette át a lángot Hutóczki Pétertől. A rövid ceremónia után Erdei Istvánné megköszönte a tagtelepülések egész éves munkáját, s bizakodását fejezte ki a további gyümölcsöző együttműködésben.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában