fotókkal

2020.12.07. 17:44

Csatornázás miatt útlezárás van a Leiningen utcán

Előreláthatólag másfél héten belül megszűnnek a korlátozások.

Fotó: Matey István

Munkagépek sokaságára, útlezárásokra lehet számítani a Kerekestelepen. A Napló hétfő délelőtt járt a helyszínen, amikor a szakemberek épp a Leiningen és Kabar utcai kereszteződésben dolgoztak. Az érintett útszakaszt a járműforgalom elől elzárták. Megkerestük a Debreceni Vízmű Zrt.-t a munkálatok okáról.

Kérdésünkre Mester Tibor szennyvízágazati főmérnök elmondta, egy tervezett felújításról van szó. – A konzervgyári főgyűjtő közel 70 éves csatornájának rekonstrukciója folyik éppen. Ez egy hat méter mélyen fekvő, elég rossz állapotú csatorna, melyet béleléses technológiával, azaz kiásás nélkül rekonstruálnak. Három szakaszban folynak a munkálatok: első körben a Monostorpályitól a Leiningen utcáig zajlottak a felújítások, jelenleg a második szakasz folyik a Leiningen és a Török utca közötti részen, a harmadik szakasz pedig a Török utcától Szávay Gyula utcáig terjed majd – nyilatkozta a Naplónak a főmérnök. A munkálatok több háztartást is érintenek, mert a 70 évvel ezelőtt még üresen álló terület mára sűrűn lakott környéke lett Debrecennek. – Több tényező is nehezíti és lassítja a folyamatot. Az egyik ilyen a magas talajvízszint, a másik pedig, hogy a nagy gépekkel nehéz bejutni az ingatlanok udvaraiba, viszont az érintett lakások szennyvízelvezetését nem befolyásolja a felújítás – tette hozzá. Bár több dologtól is függ a folyamat haladása, Mester Tibor szerint előreláthatólag másfél héten belül megszűnnek a környékbeli útlezárások is, a munkálatokkal pedig reményeik szerint még idén végeznek.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában