Óévbúcsúztató meglepetés

2020.12.29. 13:14

Az otthon maradni kényszerülő lakosokat segítette keddi akciójával a DEKOM

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM), hagyományosan minden évben Szilveszter napjához kapcsolódva ellátogat a cívisváros környéki tanyavilágba.

MP

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete kedden délben ismét útnak indult, hogy rászoruló családokon segítsen adománnyal, és ha szükséges, orvosi vizsgálatokkal. – A legutóbbi akciónk alkalmával karácsony előtt segítségre szoruló, a Pallagi úton és a Bocskai kertben élő családokat látogattuk meg. Akkor főként a kisgyermekes családokat helyeztük fókuszba, illetve azokat az időseket, akik életvitelszerűen a tanyavilágban élnek és nem is nagyon tudnak kimozdulni abból a környezetből. Most az Óévbúcsúztató-Szilveszteri meglepetés elnevezésű akciónk keretében a Rákóczi kertbe megyünk mintegy 25-30 családhoz, nekik gyerekruhákat és játékokat, felnőtt ruházatot és ágyneműt, tartós élelmiszert és meleg ételt viszünk házhoz – mondta el lapunknak Késmárky András, a DEKOM vezetője.

Fotó: Molnár Péter

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában