már hetedik éve

2020.12.19. 15:59

A BAGE karácsonya: teljesültek a gyerekek álmai

Immár hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete az ünnepek előtt olyan családokat ajándékoz meg, ahol a szülők állami gondozásban nőttek fel.

Fotó: Matey István

Idén a BAGE Karácsonyon 80 család ünnepét teszik boldogabbá. – A volt állami gondozottak családjában négy, de akár nyolc gyerek is van. Hét éve indítottuk a „Teljesítsd az álmunkat” kezdeményezést, a gyerekek megírják nekünk a kívánságaikat, mi pedig támogatók segítségével teljesítjük ezeket – mondta el Buzás Lajos az egyesület elnöke a szombati adományátadón. A BAGE 13 éve működik, sok vállalkozó és szervezet ismeri már a tevékenységét, sokan évről évre csatlakoznak az akciójukhoz. Ilyen például a Cívis Szociális Étkezési Központ és a Nagykonyha Kft., képviseletükben Nagy Zsolt elmondta, évtizedek óta ismerik Buzás Lajost, minden egyes általa kezdeményezett jótékonysági akcióhoz szívesen csatlakoznak, mert az adományok a megfelelő helyre kerülnek. A családok a Magyar Református Szeretetszolgálat által összeállított csomag mellett többek között tartós élelmiszereket, tisztítószereket, különböző játékokat, ajándékokat és a csokigyűjtő akción összegyűlt Mikulás-csomagokat kaptak.

Fotó: Matey István

A BAGE Karácsonyon idén hatvan gyermekálom teljesült, volt, aki ruhát, sminkkészletet vagy éppen kisautót kért. Bakos Cinnia például két család három gyermekének álmát váltott valóra, rollereket és rajzkészletet vásárolt a kicsiknek.

Fotó: Matey István

Nagy volt az öröm Lakatoséknál is szombat délután, az ő kívánságuk is eljutott egy jótündérhez. – A gyerekek régi álma volt egy szánkó. Gyermekkorunkban sajnos nekünk nem volt szánkónk, ezt mindig is hiányoltam a téli napokban. Vágytunk arra, ha már mi nem, akkor legalább a gyerekeink kipróbálhassák – osztotta meg a Naplóval Lakatosné Gecsó Bettina, a három apróság – Dávid, Liliána és Fanni – édesanyja. A szánkó már megvan, most már csak a havat kell várniuk.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában