Közlekedés

2020.11.18. 17:15

Nem tervez jegyáremelést jövőre a DKV

Az országban elsőként Debrecenben vezetik be az időalapú jegyet.

20201001 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Riport a maszkhasználatról a debreceni közösségi közlekedésben.

Fotó: Napló-archív

Barcsa Lajos alpolgármester a DKV-val kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a pandémia jelentősen befolyásolja a város lakosságának tömegközlekedési szokásait. Azt szeretnék, ha a járvány után ismét többen vennék igénybe a buszokat és villamosokat, ennek megfelelően Papp László polgármester úr a napokban javaslatot tesz a képviselő testület tagjainak, miszerint a következő évre vonatkozóan ne történjen áremelés a DKV járatain.

„Újdonsággal is készülünk: itthon elsőként Debrecenben kerül bevezetésre az időalapú jegy, amely hatvan perces érvényességének köszönhetően többször felhasználható lesz és átszállási lehetőséget is biztosít”

– tette hozzá Barcsa Lajos. Ezt a fajta menetjegyet négyszáz forintért tudják megvásárolni az utazók, kizárólag a mobiltelefonos applikáció segítségével, amely újítást a közelmúltban vezettek be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában