Közlekedés

2020.10.19. 16:21

Újabb autóbuszokat állít forgalomba a DKV

A Kishegyesi úti vasúti átjáró lezárásából adódó állapot miatt.

2020.01.20. Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Illusztráció DKV buszok közlekedéséről.

Fotó: Napló-archív

A Kishegyesi úti vasúti átjáró teljes lezárása miatt kialakult állapotot négy újabb autóbusz forgalomba állításával kívánja javítani a DKV Zrt.

– értesítette portálunkat a társaság kommunikációs és marketing előadója.

A jelenleg tapasztalható 10-20 perces menetrendi késés mérséklésének érdekében a DKV négy MAN típusú, szürke színű csuklós autóbusz ideiglenes forgalomba állításáról döntött. Az így megnövekedett járműmennyiség teszi lehetővé, hogy október 20-án üzemkezdettől, kis kitérővel, de ismét eredeti útvonalon közlekedjenek a 42-es és 43-as autóbuszok.

A DKV Zrt. az elmúlt két hét tapasztalatai és az utasok észrevételei alapján felülvizsgálta a 42/42A és 43-as autóbuszok útvonal-módosításának lehetőségét, annak érdekében, hogy a Pósa utca és Torockó utca összeköttetése biztosítva legyen a Tégláskerttel.

A 42-es autóbuszok a Nyugati Ipari Park, a Torockó utca és a Pósa utca érintésével a Nagyállomás és a Műanyaggyár között közlekednek. A Tégláskert városrész meglévő szolgáltatási színvonalának megtartása érdekében a Nagyállomás és a Tégláskert között közlekedő 47/47Y-os autóbuszok menetrendjét a 42-es autóbuszok indulási idejéhez igazítva, 15 percre sűríti a társaság.

Az összehangolt menetrend alapján közlekedő 42-es és 47/47Y-os autóbuszokhoz közvetlen átszállási lehetőséget biztosítanak a Nagyállomáson, a híd lábánál. A két járat között történő átszálláshoz újabb menetjegyre nincs szükség. Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is használható lesz, de azt mind a két járművön érvényesíteni kell, a vonaljegy ellentétes végén.

A 42A és 43-as autóbuszok október 20-tól a Torockó utca és a Pósa utca érintésével, a Nagyállomás és a Műanyaggyár között szállítanak utasokat.

A járatok útvonalai 2020. október 20-án üzemkezdettől

42-es autóbusz

Az autóbuszok a Nagyállomás és a Műanyaggyár között közlekednek.

A Nyugati Ipari Park/Műanyaggyár irányába: Nagyállomás – Petőfi tér – Piac utca – Széchenyi utca – Nyugati utca – Pesti utca – Bartók Béla út – Köntösgátsor – Balmazújvárosi út – Nyugati Ipari Park – Harsona utca – Házgyár utca – Kishatár utca – Torockó utca – Pósa utca – Kishegyesi út – Műanyaggyár.

Nagyállomás irányába: Műanyaggyár – Kishegyesi út – Pósa utca – Torockó utca – Kishatár út – Balmazújvárosi út – Köntösgátsor – Bartók Béla út – Pesti utca – Nyugati utca – Széchenyi utca – Petőfi tér – Nagyállomás.

42A és 43-as autóbuszok

Az autóbuszok a Torockó utca és a Pósa utca érintésével, a Nagyállomás és a Műanyaggyár között közlekednek.

Kishatár utca/Műanyaggyár irányába: eredeti útvonal – Bartók Béla út – Köntösgátsor – Balmazújvárosi út – Kishatár utca – Torockó utca – Pósa utca – Kishegyesi út – Műanyaggyár

Nagyállomás irányába: Műanyaggyár – Kishegyesi út – Pósa utca – Torockó utca – Kishatár utca – Balmazújvárosi út – Köntösgátsor – Bartók Béla út – tovább az eredeti útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában