kajakkal sikerülhet?

2020.10.30. 09:55

Tócsák miatt olykor járhatatlan az átkelő az Acsádi és a Sámsoni út kereszteződésében

A csapadékvíz-elvezetést a Sámsoni út fejlesztése oldja meg.

A Közút folyamatosan szemmel tartja a zebra környezetét

Fotó: Matey István

Járhatatlan a zebra esőzések után az Acsádi és a Sámsoni út kereszteződésében – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy Napló-olvasó. Tapasztalatai szerint olyankor nem lehet átmenni az átkelő város felé eső részén, mivel hatalmas tócsákban áll az esővíz. „Már jeleztük ezt a problémát az illetékeseknek, nemrég szállítottak oda zúzott követ, ám csak napokig tartott a viszonylag elfogadható állapot” – fogalmazott.

A Közút folyamatosan szemmel tartja a zebra környezetét
Fotó: Matey István

Felvetését továbbítottuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek; a cég kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor így válaszolt: – A gyalogos-átkelőhely a főút olyan szakaszán van, ahol a felszíni csapadékvíz zárt rendszerben történő elvezetése, nyílt árok létesítése egyelőre nem oldható meg, mivel e fejlesztésekhez nincs elegendő terület, felület.

Fotó: Matey István

A csapadékvizek elvezetése a Sámsoni út fejlesztésével együtt valósul meg. A szakember elmondta azt is, hogy csapadékos, hóolvadásos időszakban a területileg illetékes mérnökségük folyamatosan figyelemmel kíséri az átkelő környezetét, és a kapacitása függvényeben pótolja az útpadkahiányt. A Napló a társaság válaszából azt is megtudta, hogy az útszakaszon lévő, a gyalogos-átkelőhely megközelítését és a gyalogosközlekedést szolgáló járdák az önkormányzat kezelésében vannak.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában