szép kezdeményezés

2020.10.24. 11:07

Testépítők gyűjtenek nehéz sorú állatoknak

Szeretnének sokkal többet tenni az elesett állatokért, gyűjtéseket és önkéntes munkákat szervezni.

Szilágyi Attila (balról) és Bohos Kornél

Fotó: Szilágyi Attila

Egy nyírmihálydi eseménysorozat indította el az adományozás folyamatát, egy bejelentés nyomán. – Állatkínzás, illetve szavakra nem méltó körülmények között tartott állatok ügyében mentünk ki. Olyan körülményeket, amelyek ott fogadtak, még nem láttam, habár tizenhárom éve csinálom a szakmát – válaszolta a Napló kérdésére Szilágyi Attila állatvédő.

Szilágyi Attila (balról) és Bohos Kornél
Fotó: Szilágyi Attila

– Annyira szűk volt ott az élettér, hogy egészen eddig maga az információ sem jutott el hozzánk. A településen élők is féltek bejelentést tenni. Éheztetés, balesetek tömkelege és az állatok túlszaporodása fogadott minket. Két zsák táppal érkeztünk, majd kiderült, hogy több száz állat van borzalmas körülmények között. Szerveztünk egy csapatot, majd megkerestem Bohos Kornélt, hogy indítsunk gyűjtést, ami december 20-ig tart. Elsődlegesen a Nyírmihálydiban élő állatok megsegítésére gyűjtünk tápot, takarmányt, gyógyszert és egyéb felszerelést, továbbá a Hajdú-Bihar megyei egyesületek támogatására is adományozunk – tette hozzá.

Minél több adomány

– Az embereket rá kell vezetni az adományozásra, néha kicsit gátlástalanul, hogy tudatosuljon bennük a helyzet – mondta Bohos Kornél testépítő. – A héten kezdenek el igazán gyűlni az adományok, aminek az alapját mi finanszíroztuk meg – osztotta meg Kornél, majd Szilágyi Attila hozzátette, hogy nincs az adományozásnak felső határa, hiszen rengeteg segítségre szoruló állat van. Kiemelte, hogy az adományozott élelmet nem a családok kapják meg, hanem egy felügyelő fogja elvinni a kutyáknak és macskáknak.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában