járvány

2020.10.30. 10:59

Gyorsteszteket szerez be a polgári önkormányzat

Ezeket a hivatalban dolgozók, közülük is az ügyfelekkel foglalkozók használhatják elsősorban.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A járvány terjedésének megelőzése érdekében – betartva a távolságtartás és a maszkviselés szabályait – tartotta meg csütörtökön a soron következő ülését a polgári önkormányzat képviselő-testülete.

A polgármesteri jelentésben Tóth József tájékoztatást adott a járványhelyzet jelenlegi állásáról. Új rendelkezés a helyi koronavírus információs vonal bevezetése, amely munkaidőben hívható és ezen keresztül próbálnak tájékoztatást és segítséget adni a lakosság, az érdeklődők részére.

Az önkormányzati dolgozók számára – főként, akik ügyfelekkel foglalkoznak – gyorsteszteket fognak vásárolni.

Tájékoztatást adott továbbá a helyi zöldhulladék-gyűjtőhely (Bem utca 1.) működéséről, amely október 8-a óta üzemel és fogadja a lakosság által összegyűjtött szemetet, a leadás ellenőrzött körülmények között zajlik. A további napirendeket illetően szó volt a 2020. évi költségvetési rendelet módosításáról, tájékoztatót tárgyaltak a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. és a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. Polgáron végzett tevékenységéről, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskolája, valamint a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Gimnáziuma és Szakképző Iskolája 2019/2020. tanévi tevékenységéről.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában