verseny

2020.10.23. 17:45

Elismerést hozott a gólya és a nagy tűz

Kovács Péter, a Napló fiatal fotósa két díjat is elhozott a II. Mediaworks Országos Fotópályázatról.

Fotó: Kovács Zsolt

A Hajdú-bihari Naplót is kiadó országos szervezet 10 kategóriában hirdette meg fotóriporter munkatársai számára a versenyt, amelyre 21 szerkesztőség 55 fotósa 567 pályaműben összesen 1752 képpel pályázott. A Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotósa által vezetett zsűri döntése alapján Kovács Péter a hír, illetve a mindennapi élet egyedi kategóriában harmadik helyezést ért el. A harminc díjból a fővárosiak 23-at, míg a vidékiek hetet hoztak el. Ez utóbbiak közül csak Kovács Péternek, valamint a Tolna Népújság fotósának, Mártonfai Dénesnek díjaztak két-két képét.

Fotó: Kovács Zsolt

Odavonzza a figyelmet

Fotó: Kovács Zsolt

– Az igazán jó fotók egy történetet mesélnek el. Hihetetlen tehetség kell ahhoz, hogy egy pillanatot megörökítve, hogyan lehet a teljes történetet elmondani. Egy jó fotó pedig nemcsak a tudatos agyunkban, hanem a tudatalattinkban is nagyon komoly érzelmeket tud kelteni. Ezt kevesen tudják igazán jól csinálni. A pályaművek hihetetlen tehetségről árulkodnak – kezdte a díjazottakat köszöntő beszédét Szabó László, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója. – Fotó az online és a nyomtatott sajtó közötti hidat hozza létre. A sajtóban egyre komolyabb szerepe van a fotónak, ugyanis az emberek egyre kevesebbet olvasnak. Ha egy fotón megakad a szeme, odavonzza a figyelmét az írott részre is. Elképesztő mennyiségű pályamű érkezett nagyon sok területről. Ma már mindenki zsebében ott az okostelefon, mindenki tud képet csinálni, de az, hogy valaki ezt jól csinálja, ahhoz tehetség, tudás, tapasztalat kell – fejezte be gondolatait Szabó László.

Csermely Péter Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese köszöntőjében biztatta a fotósokat, hogy pályázzanak. Hangsúlyozta, ezekről az alkotásokról látszik, hogy a napi sajtó készítés nem egy végtelenül monoton, manufakturális munka; hiszen művészek járnak közöttünk a fotós kollégák személyében, és remekművek születtek, hiába egy napi munkafolyamatban dolgoznak.

HBN

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában