takarítás, díszítés

2020.10.17. 20:46

Ahol tudtak, ott segítettek a nyíradonyi fiatalok

Eltelt 72 óra kompromisszum nélkül a nyíradonyi iskolában is.

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kilencven fővel csatlakozott az önkéntes ifjúsági akcióhoz a napokban. A három történelmi keresztény egyház idén is meghirdette a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű háromnapos programját, amelynek célja, hogy az ifjakat együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk.

A 6. a osztályból Varga Zsolt (balról) és Nagy Csaba is segített a faültetésben | Fotó: Simonné Dublinszki Ibolya-archív

A vállalkozószellemű Szent Mihály-iskolások is különféle segítő feladatokhoz láttak. Takarították, fertőtlenítették a tantermi berendezéseket, díszítették a közösségi tereket, gereblyézték az iskola játszóterét, fát ültettek a növénypark frissítéséért. A szociális segítségnyújtás, az idősek számára szervezett kulturális műsorok a vírushelyzet miatt idén nem a szokott módon történtek. Viszont a technológiai fejlődés előnyeinek listájára írhatjuk, hogy a szépkorúak idén is láthatták az iskolások csillogó tekinteteit online műsor által – tudta meg a Napló Gólya Györgyné intézményvezetőtől.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában