iskolakezdés

2020.09.02. 13:34

Nyíracsádon is biztonsági intézkedésekkel indult a tanítás

Lázmérés, kézfertőtlenítés, szájmaszk, mert a tanulók egészsége az első.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Már szeptember 1-jén, a tanévnyitó napján életbe léptek azok a biztonsági előírások a nyírségi település általános iskolájában, amelyeket az idei járványhelyzet miatt rendeltek el országszerte. – Számunkra a ránk bízott gyermekek egészségének megóvása az első. Ezért a kormány előírása alapján a tantestület által összeállított szabályokat igyekszünk már az első naptól kezdve maradéktalanul betartani – fogalmazott Garda László igazgató.

Különleges beléptetés

Az iskola területére történő beléptetéskor minden tanulónál lázat mértek már az első napon is, és kézfertőtlenítésre is folyamatosan van lehetőség. A diákok meglepően komolyan vették a pedagógusok és felnőtt segítők által vezérelt biztonsági intézkedéseket. Szívesen megölelték volna rég nem látott barátaikat, de a közvetlen testi kapcsolat mellőzésével fegyelmezetten, mégis a viszontlátás örömével vették az első akadályokat. Arcukat maszk takarta ugyan, a szemük azonban mindent elárult. Hat hónapnyi távollét után nagyon örültek egymásnak. Úgy fogalmaztak, inkább megtanulnak együtt élni a szabályokkal, csak ne kelljen ismét online üzemmódra kapcsolni.

Széll Nóra, Bálega Fanni, Sinka Gréti arcát maszk takarja, de máris megtanultak a szemükkel mosolyogni | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: a diákok helyes kézfertőtlenítését, így a Tóth Zsuzsiét is, felnőttek ellenőrzik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában