Költségvetési módosító: másképpen

2020.09.08. 12:12

Forrásokról kérdezte a magyar kormányt a debreceni Jobbik

Immár ötödik alkalommal próbált lobbizni Herpergel Róbert, a párt debreceni alelnöke az országos költségvetést illetően plusz forrásokért a cívisváros számára.

Fotó: Jobbik Debrecen

Mivel eddig a Fidesz minden alkalommal leszavazta a benyújtott módosító indítványokat – áll a debreceni Jobbik közleményében -, ezért az alelnök most Dudás Róbert országgyűlési segítségével kérdést intézett a Parlament illetékesei felé az alábbi témákban:

  • Szándékoznak-e forrásokat biztosítani, hogy a debreceni rendőrkapitányság ingatlanjaiban/épületeiben a szükséges felújítást, tisztasági festést meg lehessen oldani?
  • Milyen lépéseket tervez a kormány az illegális hulladéklerakók felszámolására?
  • Szándékoznak-e a Debreceni Egyetem Klinikai központ részére többletforrásokat biztosítani az ambuláns szakrendelések számának növelésére, valamint a szükséges helyiségek kialakítására és személyzet biztosítására?
  • Szándékoznak-e a Debreceni Egyetem Klinikai központ részére többletforrásokat biztosítania képalkotó vizsgálatok várólistájának csökkentése érdekében (CT, MR és ultrahang)?
  • A kormány részéről Pintér Sándor valamint Schanda Tamás adott írásos választ a fenti kérdésekre, ami tömören így hangzott:

    a rendőrség, az egészségügy valamint a környezetvédelem területén minden rendben van, mindenre van pénz.

    Herpergel Róbert kiemelte: a kérdéseinek és a korábbi években beadott módosító indítványainak célja minden esetben az, hogy az állami források bevonásával Debrecen válláról vegyen le anyagi terheket. Ezt a debreceni Fidesz minden esetben ellenségesen értelmezi, valamint úgy várják el a kormány által összetákolt költségvetés feltétel nélküli jobbikos támogatását, hogy a beadott módosító javaslatokat olvasatlanul söprik le – zárta közleményét a debreceni alelnök.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában