kitüntették Radics Zsoltot

2020.09.08. 18:45

Debreceni szakembert díjazott a Magyar Földrajzi Társaság

A Debreceni Egyem Földtudományi Intézetének oktatóját és a Magyar Földrajzi Társaság Debreceni Területi Osztályát is kitüntették a Magyar Földrajzi Társaság 144. közgyűlésén, szombaton.

Fotó: unideb.hu

Radics Zsolt, a Debreceni Egyem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézetének adjunktusa kapta idén az 1872-ben alapított Magyar Földrajzi Társaság Pro Geographia Oklevél kitüntetést

- írja a hirek.unideb.hu.

Fotó: unideb.hu

A földtudományi szakember a Debreceni Területi Osztály titkáraként betöltött aktív szerepéért, a Debreceni Egyetem geográfus- és földrajztanár-képzésében végzett évtizedes oktatómunkájáért, szervező tevékenységéért, valamint a tehetséggondozásban vállalt feladataiért részesült az elismerésben.

A társaság „A földrajz népszerűsítéséért” vándordíját a Magyar Földrajzi Társaság Debreceni Területi Osztályának adományozta a 2018-ban és 2019-ben a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetével közösen kifejtett konferenciaszervező tevékenységéért (IX. Magyar Földrajzi Konferencia, Debrecen-2018; VIII. Magyar Tájökológiai Konferencia, Kisvárda-2019).

Fotó: unideb.hu

A kitüntetéseket a társaság szombati, 144. közgyűlésén adta át Csorba Péter, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke, a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének egyetemi tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában