itt ülésezik a fürdőszövetség

2020.09.08. 17:27

Debrecen nem konkurálni akar, inkább alternatívákat kínálna

A Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésének ezúttal Debrecen ad otthont az Aquaticum Hotelben.

MP

Fotó: Molnár Péter

A kétnapos tanácskozást kedden délután Papp László polgármester nyitotta meg, aki beszédében elmondta: a magyar turizmus és a világturizmus szempontjából is egy rendkívül esztendőt élünk meg.

„A térség fejlesztésének turisztikai céljai között szerepel, hogy ne csak szezonális, hanem négy évszakos fejlesztésekben gondolkodjunk, a városnak pedig erre megvan a lehetősége”

– fogalmazott.

– Az idei év nagyon sok mindenről lesz emlékezetes Debrecen város számára is. Nem így készültünk 2020-ra, nem gondoltuk, hogy a város, a turizmus, a gazdaság megáll tavasszal. Nagy örömmel konstatáltuk, hogy egy gondos védekezési folyamatnak köszönhetően nyáron újra kinyithattak a szállodák, ismételten volt lehetősége az embereknek egymással találkozni, utazni – mondta Papp László. – Debrecen esetében a turizmusról beszélhetünk úgy, mint húzóágazatról, bár nem elfelejtendő, komoly versenytársaink vannak még itt, 20 kilométeres körzeten belül is: Hajdúszoboszló az ország egyik legnépszerűbb fürdővárosa, üdülőhelye.

„Azonban a városunk fejlesztéseiben nem konkurálni akarunk, hanem alternatív lehetőségeket, megoldásokat kínálunk azok számára, akiknek a cívisváros mindenképpen ott van az utazási listáján”

– hangsúlyozta.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában