Koronavírus

2020.09.21. 15:54

A Dóczy három osztálya is karanténban

Hét pedagógus otthonról irányítja az oktatást az intézményben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

– Összesen három osztályunk van karanténban, a két 12. és a 9. b. osztályunk, két különböző gyerek fertőzöttsége miatt. A kilencedikes osztályban csak négynapos a karantén, hiszen az érintett diák több mint egy hete nem járt iskolába, amikor kiderült, hogy Covid-fertőzött. Ők már pénteken visszatérhetnek az iskolába. A végzős évfolyamon azért kellett mindkét osztálynak karanténba mennie, mert több óra vonatkozásában volt átfedés, ők szeptember végéig maradnak otthon – mondta el a Naplónak Czapp Katalin, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának igazgatója.

Hibridoktatás lépett életbe

Mindhárom osztály számára online folyik az oktatás, hét tanárt is érint a karantén. – Nálunk megvalósult a hibridoktatás: vannak olyan tanárok, akik otthonról tanítanak itteni csoportot, vannak olyan osztályaink, ahol a tanulók otthon vannak, de itteni pedagógusok tanítják őket – részletezte az igazgató. Hozzátette: – Október másodikán lett volna a szalagtűzőnk, azt hittük, kibírjuk addig. Olyan formában, ahogyan terveztük, kockázatos lenne megtartani a szalagtűzőt, hiszen ha valaki behozta volna a fertőzést, karanténba került volna az egész tanári kar és az végzős évfolyam is – mutatott rá Czapp Katalin.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján kiderült, az oktatási-nevelési intézményekre vonatkozóan is láthatunk a továbbiakban adatokat. Országosan hétfőn 20 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírusos megbetegedés miatt. Az operatív törzs ezeken felül 186 intézményben döntött digitális munkarend bevezetéséről: 177 esetben egy-egy osztály érint az intézkedés, 9 esetben pedig a teljes iskolát.

KD

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában