Örvendi Cintia újra segített

2020.08.28. 13:20

Nélkülözhetetlen eszközt kapott a gyermekonkológiai osztály

Nemes kezdeményezés eredménye az új betegfigyelő monitor.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Valamivel több, mint 500 ezer forint értékben adott át nélkülözhetetlen berendezést Örvendi Cintia debreceni modell-rendezvényszervező pénteken a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Nem Önálló Tanszékének szakrendelőjében. Az akció ötletgazdája és megvalósítója évek óta nagykövete, szószólója az alapítványnak, legutóbb 2019 telén kezdett adománygyűjtési akcióba a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Fotó: Molnár Péter

Felbecsülhetetlen segítség

Az új eszköz fontosságára az átadóünnepségen dr. Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Nem Önálló Tanszék vezetője, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke hívta fel a figyelmet.

„A betegfigyelő monitorra olyan nagy szükségünk volt, hogy már az átadóünnepség alatt használnunk kellett”

– kezdte a dr. Kiss Csongor. A professzor hangsúlyozta: fontos, hogy azok a gyermekek, akik daganatos betegségekben szenvednek, minél több támogatást és figyelmet kapjanak a civil társadalomtól. Bobkó Stella osztályvezető főnővér kiemelte: a monitor vérnyomást és pulzust mér, oxigénszaturációt néz és EKG-t is tudnak vele nézni, ezért ezáltal megkönnyíti a kis betegek megfigyelését a mindennapokban, de még három darabra volna szükség belőle. Dr Kiss Csongor szerint a vérképződés miatt különösen fontos a daganatos betegeknél annak megfigyelése, hogy mennyi oxigén van a szervezetben. – Ahhoz, hogy időben észrevegyük, milyen szövődmény fenyegeti a gyerekeket, felbecsülhetetlen segítség az új betegfigyelő monitor – hangsúlyozta a szakember.

Örvendi Cintia az ünnepség végén összegzésképp elmondta: három éve dolgozik együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal, melynek elsőként 2017-ben betegágyakat és székeket, majd 2019-ben két infúziós pumpát adott át az általa összegyűjtött adományokból. – Remélem, a következő években is hasonlóan értékes és fontos eszközökkel segíthetem majd az alapítvány munkáját és a gyermekek gyógyulását – mondta végezetül.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában