Átadó ünnepség

2020.08.28. 17:47

Nagy segítség a mezőgazdaságnak az új tépei út

Szilárd burkolatú külterületi utat adtak át Tépén; ilyen utoljára 1968-ban volt.

Fotó: Kovács Péter

Ötvenkét évet vártak a tépeiek egy ilyen útátadásra – már ez is mutatja az esemény helyi jelentőségét. Ha pedig hozzávesszük azt, hogy a kistelepülésen élők jövedelmében, az önkormányzatnál a helyi adóban meghatározó a mezőgazdaság, akkor a pénteki átadó akár ünnepnapként is íródhat a tépei krónikába.

Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és Balogh András, Tépe polgármestere | Fotó: Kovács Péter

Megalapozzák a jövőt

Balogh András polgármester köszöntőjében elmondta: a 3,5 méter széles, darált beton és homokos kavics ágyazatú, három dűlőutat magába foglaló, összesen 3,7 kilométer hosszú szilárd burkolatú út könnyebbé teszi a termelést. Az út megépítéséről évekkel ezelőtt döntött a falu vezetése, majd 2016-ban készült el a kivitelezés költségvetése. Azóta azonban jelentősen emelkedtek az árak, így az önkormányzatnak a zsebébe kellett nyúlnia.

Vitányi István országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a kormánynak a magyar vidék fejlesztés a szívügye, rengeteg olyan program fut, ami erről szól. A fejlődésre pedig jó példa Tépe, ide sokszor jár átadásokra. Tépén sok jólmenő mezőgazdasági vállalkozó van, ezért is kellettek ezek a dűlőutak.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy a megyében több helyen is zajlik dűlőútjavítási program. Ezekkel a helységek a következő évtizedek mezőgazdaságát alapozzák meg. Itt, Tépén az önkormányzat jógazdája a fejlesztéseknek.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában