Semmelweis-nap

2020.07.02. 16:25

Nyugdíjazott mentőst díjaztak Nádudvaron

A városvezetés az egészségügy helyi dolgozóit köszöntötte; emléklapot kapott Bíró Gyula nyugalmazott mentős.

Fotó: Marján László

Nádudvar önkormányzata, valamint annak Egészségügyi, Szociális és Ifjúságvédelmi Bizottsága a magyar egészségügy napja alkalmából Semmelweis-napi ünnepségre invitálta a helyi egészségügyben dolgozókat kedden délután.

A Hotel Timarina éttermében tartott összejövetelen Pető József, az egészségügyi bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Marján Márk, a Kövy-iskola frissen elballagott diákja gitármuzsikával hangolta a közönséget Maczik Erika polgármester ünnepi köszöntője előtt. A városvezető kiemelte, hogy elismerésre méltó az egészségügyi dolgozók odaadó munkája, s hősies helytállásukról az idei koronavírusos veszélyhelyzetben is tanúságot tettek.

A Semmelweis-napi ünnepséget ugyan évek óta megtartják a városban, ám elismerést most első alkalommal adtak át. Nádudvar város egészségügyéért végzett áldozatos munkáját köszönték meg emléklappal Bíró Gyula mentő szakápolónak nyugdíjba vonulása alkalmából.

HBN

Borítókép: A díjátadón (balról) Pető József, Bíró Gyula és Maczik Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában