páratlan összefogás

2020.07.08. 17:27

Nagy mennyiségű kézfertőtlenítő szert, adagolót kaptak a kicsik Debrecenben – fotókkal

Már kisgyermekkorban fontos elsajátítani a kézfertőtlenítés szabályait.

Fotó: Kiss Annamarie

Nagy mennyiségű kézfertőtlenítő szert, valamint a városi segélyalapból vásárolt szenzoros fertőtlenítőfolyadék-adagolót adtak át a Teva jóvoltából szerdán a Varga utcai bölcsődében. Az eseményen elhangzott: a város felkészül a vírus második ütemére.

Együtt a bajban

– Az elmúlt időszakban páratlan összefogás működik Debrecenben, külföldi, valamint hazai vállalkozások és magánszemélyek egyaránt támogatják azt a városi segélyalapot, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy segítsünk mindazokon, akik elveszítették az állásukat, vagy rövidített munkaidőben dolgoznak a koronavírus-veszélyhelyzet okán. A segélyalap emellett a vírus elleni védekezés sikerességét támogatja, a szenzoros kézfertőtlenítő-adagolók beszerzése is ebből a célból történt – mondta el Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, hozzátéve: a város minden intézményében elhelyezik ezeket az eszközöket.

Az alpolgármester emlékeztetett arra is, hogy bár enyhítések léptek érvénybe, a járványügyi készültség most is fókuszban van.

– Fontos, hogy a városban érvényes jogszabályokat, így egyebek mellett a gyógyszertárakban, a kereskedelmi egységekben vagy a tömegközeledési eszközökön a maszkhasználatot tartsák be az emberek – hangsúlyozta Széles Diána, hozzátéve: a szellőztetési protokoll betartására is figyelni kell az intézményekben.

Fotó: Molnár Péter

Nyolcszáz liter

– A koronavírus-veszélyhelyzet nagyban befolyásolta a Teva egységeit, többek között amiatt, hogy az oktatási intézmények bezárása a nálunk dolgozó szülők életét is nehezítette. Sikeresen teljesítettünk az elmúlt hónapokban, és minden kihívással szemben eredményesek voltunk – hangsúlyozta Bjorn Hultermans, a Teva debreceni telephelyének vezérigazgatója a sajtótájékoztatón. – A személyes higiéniát fókuszba helyezve, elindítottuk a saját gyártású kézfertőtlenítőnk előállítását, és ezekből a készítményekből összesen mintegy nyolcszáz litert adományoztunk a debreceni intézményeknek – jelentette be a vezérigazgató.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában