Állampolgári eskütétel

2020.07.18. 15:41

Most eskü, ősszel esküvő: ünnepi pillanatok Nyíradonyban

Állampolgári eskütétel volt Nyíradonyban, Tasó Béla polgármesternek ez volt az első.

Fotó: Blascsák Kata

A városháza házasságkötő termében Bede Raul Adrián ünnepélyes keretek között Tasó Béla polgármester és Menyhárt Kitti anyakönyvvezető előtt letette az állampolgársági esküt, amelyben felesküdött arra, hogy méltó polgára lesz az országnak.

Az eskü letétele után felcsendült a Himnusz. A hivatalos esemény után a polgármester köszöntötte az immár teljes jogú magyar állampolgárt, majd átadta részére a honosítási okiratokat.

Raul öt évvel ezelőtt a romániai Szilágysomlyóról költözött Debrecenbe. Menyasszonyával, Szpin Brigittával él együtt, ő kísérte el erre az igazán felemelő és megható eseményre. Nyíradonyban indította el a honosítási eljárást, és itt tett alkotmányos alapismereti vizsgát is a járási hivatal által kijelölt vizsgabizottság előtt. Azért döntöttek Nyíradony mellett, mert októberben itt fogadnak egymásnak örök hűséget, és úgy gondolták, hogy akkor ennek az ünnepélyes alkalomnak a legméltóbb helye is Nyíradony legyen.

Blascsák Kata

Borítókép: Tasó Béla (balról) gratulál Bede Raul Adriánnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában