Közlekedés

2020.07.28. 20:42

Biztonságosabb lesz a 42-es

A sztrádára kerül át a teher- és a személyforgalom nagy része.

Fotó: Kovács Péter

– Az M4 Berettyóújfalu és a nagykereki országhatár közötti szakaszának átadása mindenképpen hatással lesz a Biharkeresztes mellett elhaladó 42-es főút forgalmára is – állítja Dani Béla Péter polgármester.

Fotó: Kovács Péter

Keresztül Biharkeresztesen

Biharkeresztes első embere először a sok problémát okozó kamionforgalomról beszél. – Igaz, hogy Nagykerekiben, az autópálya határátkelőnél az élőállatokat és a veszélyes anyagokat szállító teherjárművek nem kelhetnek át Romániába, és ők kénytelenek az ártándi határátkelőt használni, ám az bizonyos, hogy a korábbihoz vagy a jelenlegihez képest sokkal kevesebb kamion halad majd el a 42-es főút Biharkeresztest elkerülő szakaszán. Várhatóan megszűnnek a torlódások az országhatár előtt. Nemegyszer a város nyugati részén lévő felüljáróig, szélsőséges esetben majdnem Berettyóújfaluig ért a kamionsor. Ez utóbbi esetében a személyforgalmat már leterelték a főútról, és a kerülőútra kényszerült járművek Biharkeresztes belterületén áthaladva érték el az ártándi határátkelőt.

A személyforgalommal Dani Béla már át is tért a sztráda másik kedvező hatására, mégpedig arra, hogy mind a városban, mind a 42-es főúton lényegesen kevesebb személyautó közlekedik majd, így biztonságosabb lesz a főúton való közlekedés.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában