Párthírek

2020.07.28. 18:53

Aláírásgyűjtési kampányairól tájékoztatott az ellenzék

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője és Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető helyettese tartott közös sajtótájékoztatót kedd este Debrecenben.

Fotó: Kiss Annamarie

– Ebben a században elfogadhatatlan egy világjárvány közepén, hogy egy kormány úgy kommunikál a választópolgárokkal, hogy közpénzből szétküld íveket – fogalmazott Szél Bernadett.

Szabó Bence a Momentum három hete tartó, a CIVAQUA-program megvalósításáért folyó aláírásgyűjtését emelte ki, szerinte az önkormányzat ezt a projektet nem úgy kezeli, mint egy reklámozandó programot. Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető helyettese a Balaton megmentésére indított aláírásgyűjtésről beszélt.

Fotó: Kiss Annamarie

Reagálás a Fidesz részéről

Az elhangzottakra Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője az alábbi reakciót adta: Gurmai Zita két évvel ezelőtt bebizonyította, hogy városunkban csak egy turista. Ma azt is bebizonyította, hogy az egész ország ismeretlen terep számára. Nem értjük, hogy miért Debrecenben keresi a Balatont. Ezen nem kell meglepődni, hiszen a főpolgármester sem ismeri Budapestet.

Komoly tudathasadásos tüneteket produkál Szél képviselő asszony. Korábban kárhoztatták a nemzeti konzultációkat, most pedig megpróbálják ők is valamilyen módon felhasználni. Csak azt nem értjük, hogy ezt miért azzal kell kezdeni, hogy megakadályozzák az emberek véleménynyilvánítási lehetőségét. Ezt nem konzultációnak hívják, hanem a szólásszabadság elfojtásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában