párthírek

2020.07.24. 16:36

Aggályok az iskolaőrség miatt

– Vannak iskolák, ahol szükséges az iskolaőrség felállítása – közölte Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke a párt péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

Példaként hozta a József Attila Általános Iskolát, a Könnyűiparit, valamint a Povolny Ferenc Szakképző Iskolát, ahol szerinte több diák magatartása is indokolttá teszi az őrség jelenlétét.

– Érdekesnek találom, hogy a listán szerepel a Vegyipari, a Péchy, valamint a Mechwart is. Bár ezeket az iskolákat nem ismerem belülről, számomra furcsa, hogy ezek a jó nevű intézmények erőszakossá váltak volna – tette hozzá. A Jobbik a parlamentben megszavazta és helyileg is támogatta az iskolaőrség felállítását, mégis aggályait fejezte ki, hogy a jelentkezési feltételeknél csupán előnyt jelent a középfokú végzettség.

– Adódik a kérdés, mennyire gyerekek közé való egy alulképzett őr, de visszásnak találom, a kezdőpedagógusokéval megegyező fizetésüket, valamint azt is, hogy lesznek kényszerítő eszközeik. Ezek mind a terepszemle nélküli ötletszerűségnek az eredménye. Arra kérem a Tankerületi Központot és a Fidesz képviselőit, kérjék ki az oktatók véleményét, és fogadják meg azokat! – mondta.

A Fidesz Debreceni Szervezete közleményben reagált. Mint írták, Herpergel Róbertnek fogalma sincs az iskolákról, az oktatásról, nem pedagógus. – A mai sajtótájékoztatóján mondottakat csak egyféleképpen lehet értelmezni: félreérthetetlen hűségnyilatkozatot tettek ismét a nemzetellenes baloldal és a Gyurcsányt kiszolgáló Jobbik vezérkara felé – fűzték hozzá.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában